Contabiltate generală
CONTABILITATE GENERALĂ
Clasa a X-a A
CAPITOLUL 1
PROCEDEE COMUNE DISCIPLINELOR ECONOMICE
- 1.1. Inventarierea
- 1.1.1. Definiţie, importanţă, scop, obiect
- 1.1.2. Clasificarea inventarierii
- 1.1.3. Principiile inventarierii
- 1.1.4. Organizarea şi desfăşurarea inventarierii
- 1.1.5. Documentele utilizate în inventarierea gestiunilor
- 1.2. Evaluarea
- 1.2.1. Definiţie, importanţă, principii
- 1.2.2. Metode de evaluare
- 1.3. Calculaţia
- 1.3.1. Definiţie, importanţă
- 1.3.2. Exemple de calculaţii
CAPITOLUL 2
PRINCIPII ŞI PROCEDEE SPECIFICE METODEI CONTABILITĂŢII
- 2.1. Principiile contabilităţii
- 2.2. Procedee specifice metodei contabilităţii
- 2.2.1. Bilanţul contabil (situaţia poziţiei financiare)
- 2.2.1.1. Definiţie, importanţă, funcţii, structură (active, capitaluri proprii şi datorii)
- 2.2.1.2. Variaţia posturilor bilanţiere
- 2.2.2. Contul de profit şi pierdere
- 2.2.3. Contul - instrument de înregistrare, calcul şi control
- 2.2.3.1. Definiţie, importanţă, structură, formă
- 2.2.3.2. Planul de conturi general
- 2.2.3.3. Regulile de funcţionare a conturilor
- 2.2.3.4. Dubla înregistrare şi corespondenţa conturilor
- 2.2.3.5. Analiza contabilă
- 2.2.3.6. Formula şi articolul contabil
- 2.2.4. Balanţa de verificare
- 2.2.4.1. Definiţie, importanţă, funcţii
- 2.2.4.2. Clasificarea balanţelor de verificare
- 2.2.4.3. Întocmirea balanţelor de verificare
- 2.2.4.4. Tipuri de erori relevate şi nerelevate de balanţa de verificare
CAPITOLUL 3
PREŢURILE MĂRFURILOR: DEFINIŢIE, CARACTERISTICI, CLASIFICARE
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu